Влітку на ринках з’являється молода картопля, який може стати основою для безпрограшних страв, записав кілька цікавих рецептів
Запечена молода картопля
інгредієнти: 1 кг картоплі, 4 ст. л. рослинного масла, 1-2 ч. л. гірчиці, 3-4 зубчики часнику, 1/2 лимона, по щіпці базиліка, орегано і розмарину (можна взяти свіжі), 1/2 ч. л. паприки, сіль, трохи червоного гострого перцю.
Спосіб приготування: Змішати у великій глибокій мисці рослинне масло, гірчицю, пропущений через прес часник, лимонний сік, паприку і сушені трави. Картопля добре вимити, чистити не потрібно. Розрізати на 4 частини (якщо великий бульба, цікавих рецептів, то на 8). Картопля опустити в ароматну суміш, добре перемішати. Посолити і трохи поперчити гострим перцем. Знову перемішати. Деко застелити папером для випічки або фольгою. Викласти картоплю в один шар (інакше не пропечеться). Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати до золотистої скоринки близько 40 хвилин. Кілька разів картоплю треба перешкодити.
Порада: для цієї страви краще взяти маленькі бульби приблизно однакового розміру.
картопляні оладки
Інгредієнти: 5 картоплин, 1 цибулина, 2 ст.л. крохмалю, 1 яйце, 70 г м’якого сиру, рослинна олія. Для соусу: 250 мл сметани, кріп, 1-2 зубчики часнику, сіль.
Спосіб приготування: картоплю почистити і разом з цибулею натерти на тертці. Злити зайвий сік. Додати яйце, сіль, крохмаль, сир. Перемішати. Обсмажити з двох боків на олії до золотистої скоринки. Подавати зі сметанним соусом. Для цього сметану посолити, видавити часник і додати дрібно нарізану кріп. перемішати.
Порада: до цих оладок прекрасно підходить слабосолона червона риба.
Суп-пюре з часниковими грінками
інгредієнти: 8 молодих картоплин, 2 цибулини, 1 л бульйону (або води), 2 ч. Л. насіння гірчиці, рослинне масло, 300 г вершкового м’якого сиру, невеликий пучок зеленої цибулі. Для грінок: 300 г білого хліба, 2-3 зубчики часнику, рослинна олія.
Спосіб приготування: ріпчаста цибуля нарубати і підсмажити на олії до золотистого кольору в каструлі з товстим дном. Додати нарізаний соломкою картоплю, насіння гірчиці. Підсмажити. Додати бульйон і варити до готовності картоплі. За допомогою блендера суп перетворити в пюре. Додати сир. Перемішати. Посипати нарізаною зеленою цибулею. Подавати з часниковими грінками. Для цього білий хліб нарізати на кубики, полити оливковою олією і додати пропущений через прес часник. Перемішати і підсмажити на сухій сковороді до скориночки.
Порада: для грінок відмінно підійде вчорашній багет або Чіабата.